aug - 2018

Chris de Roo heeft alles weer op de rit


De Emmense zanger werd vorig getroffen door een hartinfarct.
Categorie:Algemeen 

(dit artikel verscheen op emmen.nu)

Deze week verschijnt de nieuwe single van de 40-jarige Emmenaar: 'Het geluk lacht ons toe'.

De kop koffie gaat er bij Chris goed in, op deze stralende dag waarin Emmen geniet van de Vlindermarkt. Hij heeft net ‘Drenthe An Zee’ achter de rug op het Ermerstrand. Een optreden waar hij met plezier op terugkijkt. Op een plek in de schaduw laat hij de afgelopen jaren aan zich voorbij trekken. Een periode van pieken en dalen.

‘Het klinkt misschien als een cliché, maar ik heb nu een hele andere kijk op mijn leven dan anderhalf jaar geleden. Zo is het wel. De drukte van het artiestenbestaan had mij in de ban, ik had zoveel stress. Alles wilde ik goed doen, continu presteren. Ook op privégebied. Ik was vijftien jaar dag in dag uit bezig met mijn zangcarrière en woonde alleen, ik had nooit samengewoond. Drie jaar geleden ontmoette ik Kelia, in mijn toenmalige café in Sleen. Ja, zij was de hoofdprijs. Liefde op het eerste gezicht. We hebben inmiddels een zoontje, Bryan, van acht maanden.’

Chris en Kelia wonen samen in Bargeres. ‘Huisje, boompje, beestje. Ik voel dat een gestructureerd leven heel goed werkt bij mij. Kelia stuurt mij, zeker na mijn hartinfarct, heel goed aan. En binnen mijn muziek is zij continu een bron van inspiratie.’

‘Kantje boord’
De fatale vrijdag 19 mei 2017 kan De Roo nog goed voor de geest halen. Althans, tot het moment waarop het gebeurde. Bij hem thuis.

‘Ik had de dagen ervoor veel geklust aan de babykamer. Bryan was op komst. Voelde me niet goed, had veel last van een drukkende pijn op de borst en pijn van mijn schouder tot armen. Ik liep naar beneden en ineens werd de pijn tien keer erger, terwijl ik volledig drijfnat van het zweet was. Ik viel en daarna weet ik niets meer. Tijdens de vijf dagen in het ziekenhuis ben ik gedotterd. ‘Dat kan niet’, zei ik toen ik hoorde wat mij was overkomen. ‘U bent wel nog jong’, zei de cardioloog. Hij zag de jarenlange stress recht in mijn ogen, vertelde hij. Ik moest anders gaan leven wilde ik 80 worden. Mijn kransslagader was voor 98 procent verstopt. Het was echt kantje boord.’

Medicijnen
De cardioloog vertelde Chris dat hij de rest van zijn leven hartpatiënt zou zijn. ‘Een raar moment als je dat hoort. Hartpatient zijn betekent de rest van je leven medicijnen slikken om je bloeddruk en cholesterol op peil te houden. Iedereen in mijn omgeving was geschrokken. Ze toonden veel interesse in hoe het met mij ging en dat heeft mij enorm gesteund. Aan de andere kant voelde ik dat ik een stukje van mijzelf kwijt was, ergens schaamde ik mij er een beetje voor. Maar al snel kon ik het een plekje geven. Ik ging ook weer optreden. Daarbij steevast je medicijnen nemen en aan je conditie werken. Elke dag lopen en vooral gezond in plaats van gezellig eten. Als ik geen hartinfarct had gekregen, stond ik een week later bij Sterren Muziekfeest op het Plein in Emmen. Ja, dat is jammer, maar ik ben blij dat ik leef. Ik zie nu in dat gezondheid boven alles gaat.’

Olievlek
Chris herpakte zich en maakte zijn cd af. Honderdduizend stukken. ‘Bert Kamping en Jeff Zwart hebben dat liedje geschreven. Beide ken ik al heel lang. Jeff was ooit mijn gitaarleraar en Bert ken ik van de muziekschool. Het liedje is een ballad en alhoewel ik aanvankelijk dacht dat er weinig interesse voor zou zijn, hingen ze allemaal enthousiast aan de telefoon. Radio NL, Radio Continu, 100% NL, RTV Drenthe. De rest volgde snel, als een soort olievlek. Ik ben de laatste jaren, vooral sinds ik Kelia ken, helemaal in de ban van Braziliaanse muziek. Zomers, melodieus. Het is een stijl die mij goed ligt, een goed zittend jasje. Willie Oosterhuis van het Mega Piraten Festijn zei laatst: ‘Dit klopt, Chris’. Daar houd ik mij dan maar aan vast, want Willie heeft veel verstand van muziek.’

Koos Alberts Award
Begin dit jaar sleepte Chris een Koos Alberts Award in de wacht voor Honderdduizend stukken. ‘Ik won nooit wat! En nu besloten vaklui de prijs van provincietopper aan mij toe te kennen. De award hangt thuis aan de muur tussen al mijn platen. Ik ben er erg trots op en de award leverde mij veel contacten op. Via iemand bij Talpa kreeg ik vlak daarna ineens de vraag: ‘Jij ging toch trouwen?’ Uiteindelijk heb ik Kelia in het programma Sing It! van Nick en Simon bij SBS6 ten huwelijk gevraagd. In Giethoorn, een plek die ons allebei dierbaar is. De grote dag is 11 mei 2019. Dan is ook inmiddels haar dochter vanuit Brazilië overgekomen om bij ons te komen wonen. Waar we gaan trouwen? Dat weten we nog niet. We zoeken nog een mooie locatie.’

Liveband
Ooit was Chris de ‘René Froger van Drenthe’, nadat hij in 2001 vijfde werd bij de Soundmixshow van Hennie Huisman. Het is een tijd waar hij met veel plezier op terugkijkt, net als de 18 singles en twee albums die hij sindsdien met uiteenlopende producers, zoals Martin Sterken uit Valthermond, maakte.

‘Of ik ambities heb? Ik ben realistisch, laten we het daar op houden. Ik zing nu meer eigen liedjes dan covers. Die laatste brachten natuurlijk meer op, maar nu word ik vooral geboekt om mijn eigen werk. Spelen met een liveband vind ik ook belangrijk. De muziek komt dan zoveel meer tot z’n recht. Dat vind ik een mooie ontwikkeling. Iedereen wil groter, maar ik ben blij dat ik alles op de rit heb.’ • radioRadiostations
  • livestreams
  • Holland Radio

   24/7 online met Nederlandstalig, Schlager, Polka en piratenhits.

   Radio Twilight

   Radio-Twilight is een internet radiostation met voor ieder wat wils. Wij draaien voor u de mooiste Nederlandstalige levensliederen en de recente Nederlandstalige muziek. Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week te beluisteren via het internet.

   Hitradio Centraal FM

   Hitradio Centraal FM komt terug via http://hitradiocentraalfm.nl/

   Team FM

   Vanuit je eigen studio op de radio

   Radio Caramba

   Altijd reden voor een feestje

   Radio Cor Maassluis

   welkom bij ons radio station

   Garnwerd Radio

   Wij zijn een gezellig internet-station dat mooie muziek draait.

   FriesePiraten.nl

   De nummer 1 van Friesland

   De Vrolijke Piraat

   De Vrolijke Piraat is een legaal station, dat zich vooral richt op de Nederlandse en Vlaamse artiesten, die het Nederlandse lied ten gehore brengen.

   Drentsepiraten.nl

   De Drentse Piraten is een ouderwets gezellig internet radiostation met live dj’s verspreid door heel Nederland met allemaal het zelfde doel namelijk de beste piratenmuziek te draaien voor u!

   De Kwakkeloars

   24 uur per dag de beste piratenmuziek.

   Echte Piraten

   24 uur per dag, 7 dagen in de week naar de echte welbekende piratenmuziek luisteren.

  • Meer Radio
 • music_noteArtiesten
  • Zanger Rinus Dijkstra

   Rinus Dijkstra is een van de zangers die via YouTube grote populariteit in Nederland (en verder!) vergaarde.

   Jamy van Etten

   Het allereerste optreden van de 14-jarige Jamy van Etten was gelijk al voor een bomvolle zaal tijdens het concert van zijn vader 4 november 2016 in Helmond.

   René Becker

   Het leven van de energieke René Becker bestaat sinds 2004 uit optreden en met veel enthousiasme werken aan zijn carrière als artiest.

   Wilfred

   Haarlemmer ontdekt door Kees Koek op talentenjacht.

   Johan Raspe

   In 1946 komt hij ter wereld in de St. Jozefstichting van de Willibrorduskerk te Sappemeer.

   Niels van Kollenburg - Waar ik voor leef

   De Brabantse zanger entertainer Niels van Kollenburg heeft zijn eerste single 'Waar ik voor leef' uitgebracht! Een vrolijk eigentijds nummer, met een mix van moombahton en een vleugje funk. De tekst heeft Niels zelf geschreven.

   André Hazes

   Het stempel ‘de zoon van’ is hij inmiddels allang ontgroeid, al blijft hij trots op zijn afkomst.

   Enrico

   Artiest: Enrico Moes Artiestennaam : Enrico 21 jaar, 19-02-1996 geboren in Apeldoorn. 3,5 jaar geleden begonnen met zingen, in 2015 1e single uitgebracht “Kom maar, ga mee”, sinds die tijd treed Enrico in het hele land op, van halve uurtjes tot avondvullend.

   Henk Voskuil

   Voormalig leadzanger van De Tornado's en nu solo-artiest.

   De Sjonnies

   feestband, oorspronkelijk uit Nijmegen. Van de oorspronkelijke bezetting, die vooral in de jaren 90 en 00 zeer succesvol was, zijn bassist Friso Ruysdael en gitarist Konstantijn Ruysdael nog steeds actief in de band. Vanaf mei 2014 is Bennie Solo de nieuwe frontman en treedt de band op onder de naam De Sjonnies & Bennie Solo.

   Jeroen Stevens

   Jouw Nederlandse zanger!

   Rene Karst

   René Karst is geboren op 13 augustus 1966 in Hoogeveen.

  • Meer Artiesten
 • eventEvenementen
  • Jordaanfestival 2018

   Goed nieuws. De data voor aankomend Jordaan Festival 2018 zijn definitief vastgesteld.

   Feva Valthe 2018

   31 augustus t/m 2 september 2018

   Zwarte Cross 2018

   Datum: 13, 14 en 15 juli. Camping open vanaf 12 juli.

   Tino Martin in Sportcentrum Leek

   Volkszanger; Nederlandstalig. Met live band.

   Vlagtvegas 2018 met De Esperando's

   Bij Partycentrum Rendering, traditiegetrouw op 1e kerstdag.

   Koos Alberts Awards 2018

   Zondag 4 november 2018

   Edwin in Concert 2018

   het meezingspektakel terug in Rotterdam

   Letter voor Letter Assen

   René Karst en Carola Smit

   Makkumer Merke 2018

   Met muziek van: Melrose, Kraakthelder, Deadline, Butterfly & Gaatze

   Henk Dissel live in Brabanthallen Den Bosch

   Groots zaterdagconcert door zanger Henk Dissel uit Zeist

   Ancora ontmoet 21 juli Zwolle

   Zaterdagmiddag 21 juli verwelkomen we Stef Ekkel , Belinda Kinnaer, Taeke Wouda en als speciale gasten Het IJssel Duo

   Album release party Otto Lagerfett in Sint Michielsgestel

   Zaal absoluut vormt het toneel voor de grootse albumpresentatie Otto's Schlagerfest met medewerking van vele Nederlandse artiesten.

  • Meer Evenementen