Aantal evenementen in Amsterdam flink gedaald

Gepubliceerd op 19-12-2019

MusicPromo nieuws

Het aantal evenementen in Amsterdam is het afgelopen jaar met een derde gedaald ten opzichte van 2018, van 1118 naar 751. Zo verdwenen vooral de kleinere, nieuwe en culturele evenementen, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Maar ook de grote muziekevenementen hebben het zwaar. “Het risico bestaat ook dat de parels van het Amsterdamse evenementenaanbod verdwijnen”, schrijft burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

Mogelijke oorzaken voor de afname zijn onder meer de hoge eisen die de gemeente stelt, vanwege de druk op de openbare ruimte en de leefbaarheid in de stad. Ook zijn de tarieven voor een vergunning in twee jaar verviervoudigd, spelen de prijzen voor artiesten, materialen en beveiliging mee en is er minder ruimte beschikbaar in de stad door bijvoorbeeld woningbouw.

Het aantal meldingen van overlast is aanzienlijk toegenomen, staat verder in het onderzoek. Halsema noemt dit opmerkelijk gezien de afname van het aantal evenementen. Zo kwamen er afgelopen jaar bijna 62 procent meer klachten binnen dan het jaar ervoor, waarbij de meeste overigens gingen over twee dancefeesten op de NDSM-werf. Als mogelijke oorzaken worden genoemd dat er steeds meer mensen in bepaalde gebieden wonen en dat het draagvlak onder de Amsterdammers afneemt.

De gemeente deed niet eerder zo uitgebreid onderzoek naar evenementen en de effecten van het Amsterdamse beleid. De uitkomsten worden gebruikt voor nieuw evenementenbeleid, dat per 1 januari 2021 wordt ingevoerd.

Laatste nieuws

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Prescilla Una komt met drieluik

In haar eigen land is Prescilla Una zeer succesvol . Met een album en een handvol hitsingles is deze Canadese zangeres goed op weg wortel te schieten in de internationale showbizz. En dat is ook haar doel want na Canada wil Prescilla Una ook de rest van de wereld veroveren.

Carol Markstrom country zangeres in hart en nieren

Carol Markstrom, zingt met het hart van een volkszangeres met haar muzikale inspiratie waaronder Americana, Outlaw en Classic Country, Western Roots en Folk.

Rudi Rozenberg springt in jaren ’90 gat

Rudi Rozenberg liet een jaren ’90 medley maken, maar al snel bleek dat ‘Sex in the snow’ een opzichzelfstaand nummer was. Bovendien viel het de entertainer op dat de muziek uit de jaren ’90 niet heel veel meer wordt gezongen op de bühne en daarom besloot hij ‘Sex in the snow’ uit te brengen.

Nieuwe single Ray Benjamin “Dacht Jij Dat Echt”

Zoals vroeger meegaan met optredens van zijn vader om de kunst van het vak af te kijken is volstrekt niet meer nodig. Volkszanger Ray Benjamin uit Leiden heeft de afgelopen jaren een enorme ervaring opgedaan in het Nederlandstalige circuit en een eigen team om zich heen gebouwd dat werkt aan een volle agenda en meedenkt […]

DENNIS VAN DER STELT – “ZEG ME WAAR KEN IK JOU VAN”

Heb ik jou al vaker hier gezien vraagt Dennis van der Stelt in Zeg Me Waar Ken Ik Jou Van.

ALPENZUSJES – “PROOST”

De zingende zusjes blazen het dak eraf met hun nieuwe album Proost. Zing mee met de hits… want waar De Alpenzusjes komen… wordt het een feest om van te dromen.

GEBROEDERS KNIPPING & DUO ABE – “MET M’N LEMPKE”

Gebroeders Knipping maken het toch nog gezellig samen met Duo Abe: Met M’n Lempke.

RANDY WATZEELS – “LEVEN NA DE DOOD”

Zou hierboven ook feest bestaan? Randy Watzeels vraagt zich af hoe het eruit ziet in Leven Na De Dood.

SNOEK & BESSELINK presenteren feestplaat ‘IK LOOP NIET NAAST MIJN SCHOENEN’

De Bosschenaren Hans Snoek en Ron Besselink hebben hun krachten gebundeld voor een feestplaat van jewelste, getiteld ‘Ik Loop Niet Naast Mijn Schoenen’. Kees Tel schreef en produceerde de track, welke na één keer beluisteren luidkeels meegezongen kan worden.

“GROETEN UIT DE FEESTTENT” van de LAWINEBOYS

De groeten veel plezier, we blijven lekker hier zingen Lawineboys: Groeten Uit De Feesttent.

STEF EKKEL – “OP DE LANGE LATTEN (GOLDDIGGERS REMIX)”

Met beide benen hoog in de lucht, volgens Stef Ekkel is het niet altijd feest Op De Lange Latten.

KORNUITEN & CO – “SUPERHELD”

Kornuiten & Co zingen over de helden van de nacht: Superheld.

nieuws illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This