Jordy van Loon

Jordy van Loon is een Nederlandse zanger die als kind al bekend werd met de single Verliefdheid.
Website

De single Verliefdheid betekende op heel jonge leeftijd een doorbraak voor zanger Jordy van Loon. Het vrolijke deuntje en dito tekst zullen bij menig luisteraar herinneringen oproepen.

Jordy van Loon is sindsdien, na een stille periode, doorgegaan met muziek maken. Hij zingt nog immer in het Nederlands en treedt regelmatig op.

In het jaar 2006 werd Jordy door zijn tante opgegeven voor een wedstrijd die zou worden uitgezonden bij TV West die door Van Loon werd gewonnen. Hij ontmoette als kind als sterren als Frans Bauer en Paul de Leeuw. Met Frans zong hij in duet het liedje "Hee, Lekker Ding" tijdens een meet and greet en bij De Leeuw verscheen hij op aangeven van een leerkracht. Jordy van Loons leraar stuurde zijn wens naar Mooi! Weer de Leeuw welke inhield dat Jordy achter het behang geplakt zou worden. Dit gebeurde dan ook tijdens de show, onderwijl zong Jordy het bekende lied "Het Dorp" van Wim Sonneveld.

De single Verliefdheid, waarin dit wordt gelijkgesteld met een toverbal, werd speciaal voor Jordy geschreven door producten Jan Adriaan Zwarteveen. Het nummer werd een regelrechte hit in Nederland. Mede dankzij het verkozen worden tot Anthem van 3FM Serious Request 2008. De videoclip die bij het nummer hoort werd maar liefst 5 miljoen keer bekeken en de single stond bovenaan diverse hitlijsten. Armin van Buuren maakte er zelfs een remix van en de melodie werd tevens door DJ Goldfinger ingezet.

Na een lange stilte liet Jordy van Loon in 2017 weer van zich horen met een theaterprogramma getiteld "10 jaar later, Andere wegen." welke werd opgevoerd in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex. De zaal was uitverkocht.

Jordy van Loon is vanaf januari 2020 te zien als musicalster in de musical "Haal het doek maar op." De musical gaat, heel toepasselijk, over het schnabbelen door Nederlandse artiesten. In deze musical schittert van Loon naast sterren Tony Neef en Mariska van Kolck. De voorstelling zal een feest der herkenning zijn voor menig Nederlander door de bekende liedjes die in het stuk zijn verwerkt. Onder andere Sammy, Het Land van Maas en Waal en Sophietje zullen de revue passeren.

Jordy van Loon laat nu en in de toekomst nog veel van zich horen en is al lang niet meer het kleine jongetje uit de clip van Verliefdheid. Wel werkt hij nog steeds samen met producent Jan Adriaan Zwarteveen, ook voor een nieuw repertoire wat ongetwijfeld weer hits zal opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek een artiest:

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Artiesten Index

Pin It on Pinterest

Share This