fbpx

Linda Tapken

Musicpromo premium member badge

Van onschuldig naar #LekkerRoeg

Linda Tapken, wordt op 24 september 1985 geboren in Emmen. In 2005 staat Linda voor het eerst op het podium en in 2006 verschijnt haar debuutsingle ‘Ik sta daar verbaasd naar te kijken’ en het bleek een regelrechte regionale hit. De clip die hierbij hoort is op YouTube ruim 250.000 keer bekeken en menig radiostation laat de single nog steeds regelmatig voorbij komen in de ether.

 Een eerste album, Ik wil jou, wordt gemaakt in 2007 met daarop o.a. de plaat ‘Papa’. De vader van een dierbare vriendin, heeft zichzelf van het leven beroofd. Voor haar vriendin heeft Linda ‘Papa’ geschreven .

Optredens werden talrijker en groter. Nederlandstalig, Rock ’n roll & Rock! Op het podium is Linda  #LekkerRoeg  Van Groningen tot Mallorca en van 35 tot 20.000 mensen. Van feesttenten en kroegen, naar festivals en het Gelredome.

In 2010 werd de muziekvlam bijna 8 jaar gedoofd. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kan en sinds eind 2017 heeft Linda haar liefde voor songs schrijven weer opgepikt. Ze kwam sterk terug met het truckerslied ‘ik kom naar huis’, met 20K views op de teller binnen een paar uur. 

Na het ongelooflijke succes van de hit ‘Ik kom naar huis’ volgden o.a. de tracks ‘Verliefd’, ‘Boerenmeid’ en ‘Goudgeel sapje’.  In de zomer van 2020 komt er een lekkere muzikale meezinger uit, onder de naam Netnix, een gloednieuw Drents geluid.

Netnix – ’t giet best goed 
De twee, Linda Tapken en Ramona de Nijs, wilden meedoen aan het Drents Liedjesfestival 2020, helaas werd het evenement door het Coronavirus afgeblazen. Dat hield hen echter niet tegen, een goede plaat moet gewoon de wereld in, ook als een festival niet doorgaat. En dat is gelukt in samenwerking met de, eveneens Drentse, gitarist en producent Jeff Zwart. Volg @LindaTapken en blijf op de hoogte! 

Netnix giet best goed
Linda Tapken en Ramona de Nijs, de formatie Netnix
Website Linda Tapken

Luister naar de muziek van Linda Tapken

Musicpromo premium member badge

Meer video's van Linda Tapken

chevron-circle-right

Pin It on Pinterest