Sybe en Marjan

Sybe Krol en Marjan Giesing zijn in de (Friese) muziekwereld geen onbekenden en kunnen terug kijken op een mooie carrière. Marjan en Sybe maakten in het verleden deel uit van Wiko’s waarmee ze regelmatig te zien op de landelijke TV in programma’s als “Op volle … Lees verder

Website

Sybe Krol en Marjan Giesing zijn in de (Friese) muziekwereld geen onbekenden en kunnen terug kijken op een mooie carrière.

Marjan en Sybe maakten in het verleden deel uit van Wiko’s waarmee ze regelmatig te zien op de landelijke TV in programma’s als “Op volle toeren”.

De Wiko’s toerden destijds met veel succes door het land en ze speelden met veel succes op dorpsfeesten, in kroegen en in feesttenten.

Een paar maanden geleden besloten Sybe en Marjan om als duo door te gaan. Een compleet cd album werd opgenomen. De eerste single “Eilân fan myn dreamen” kwam onlangs uit.

Dit oude nummer van de Springfields (Islands of dreams) werd in het Fries vertaald door de helaas veel te vroeg overleden accordeonist van de Wiko’s Kobus Algra.

Op hun eerste cd album dat half februari verschijnt staan 12 liedjes. Een aantal in het Nederlands, de meeste in het Fries maar ook het Bildts (een streektaal uit Friesland) komt aan bod. Er staan een aantal zeer feestelijke nummers op, een aantal ingetogen liedjes en een aantal goede dansnummers.

Het nieuwe duo is inmiddels te boeken voor optredens.

Naast oude bekende liedjes van de Wiko’s komen er natuurlijk ook hun eigen nummers voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek een artiest:

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Artiesten Index

Pin It on Pinterest

Share This