Familiar Ground, een muzikaal project

Gepubliceerd op 10-01-2020

MusicPromo nieuws

Familiar Ground, een muzikaal projectZijn naam is Henk Lieberton en muziek maken zit in z’n bloed. ‘Ik heb het van huis uit meegekregen’, zegt Henk. Liedjes schrijven, een verhaal vertellen is waar hij blij van wordt.

HENK:

Dat er een album zou ontstaan had ik zelf nooit gedacht. Aanvankelijk schreef ik instrumentals. Muziek om als film- of documentaire muziek te gebruiken. Dat was ook de eerste samenwerking met m’n broer Ron Lieberton. Ik had een half idee en Ron vulde het aan. Ik zocht naar een bredere samenwerking en ik kwam als eerste uit bij mondharmonica speler Martijn Luttmer, die net als ik in Hilversum woont. Dat is nu ruim 2 jaar geleden. We schreven samen een instrumental en namen ‘m op. Het is uiteindelijk een album track geworden.

Sindsdien ben ik gewoon gaan werken met wie er op m‘n pad kwam. Ik voelde me uitgedaagd om ook teksten te schrijven. Met een beetje hulp van Romy Eilers schreef ik toen ‘When the Stars Align’. De volgende stap was iemand zoeken die het liedje wilde zingen, dat werd Wanda Heijnneman. We speelden al samen in een coverband dus de link was snel gelegd. Vervolgens waren we zo blij met het resultaat dat er snel weer inspiratie ontstond voor het schrijven van nieuwe stukken. Dat was eigenlijk het begin van het album idee wat later Familiar Ground zou gaan heten.

Ik hou zelf van veel verschillende muziekstijlen en dat wilde ik ook terug laten komen op het album. Engelstalige easy listening popliedjes. De samenwerking met andere zangers, zangeressen en componisten breidde zich uit. Voor ieder nieuw liedje werd er een bandje samengesteld. Zo ontstond er ook samenwerking met onder andere Natasja den Toom, Franklin Brown, Miss Beulah en Erika Karst.

Familiar Ground, een muzikaal projectHeel bepalend voor het album is mijn broer Ron geweest. (Ron Lieberton, o.a uit de band Zinatra. red.) Van hem heb ik veel geleerd hoe een nummer te bewerken en te produceren. Zelf heeft hij ook geschreven en gearrangeerd voor het album.

“Familiar Ground” is in eerste instantie als cd uitgebracht. Voor meer informatie check ook de Facebook pagina Familiar Ground.

Laatste nieuws

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
YOSEE MAAKT FEESTPLAAT MET ‘MANNEN (STEEDS WEER DE VERKEERDE)’

De populaire zangeres Yosee keert terug bij Hit It! Music met een geweldige nieuwe feestplaat ‘Mannen (Steeds Weer De Verkeerde)’. Het is een bewerking van een oud liedje van Renée de Haan uit 1988, welke i.s.m. producer Kees Tel is omgebouwd tot een meezinger van jewelste.

HIT IT! MUSIC VERZAMELT NIEUWE CARNAVALS-SINGLES OP ‘CARNAVAL KRAKERS vol. 4’

Het mooiste feestje van het jaar, carnaval, staat weer voor de deur en dat betekent veel gezellige nieuwe hits. ‘Carnaval Krakers vol 4’ bevat wederom de gezelligste en leukste carnavalskrakers van Hit It! Music van dit moment. Zo zijn nieuwe singles van o.a. De Vier Viltjes, Dennis Sjaak & Peer, Duo Knotsgek, Yosee, Gustaf & […]

DOUBLE HHENK PRESENTEERT TWEEDE SINGLE ‘LAAT MIJ MAAR GAAN’

‘Laat Mij Maar Gaan’ is de allernieuwste feestkneiter van het uit Prinsenbeek afkomstige duo Double HHenk. Na het succes van ‘Kamerbreed Tapijt’ uit 2019 weten de heren opnieuw een heerlijke meezinger uit hun hoed te toveren.

POTENTIËLE HITSINGLE VOOR DELANO BISSCHOPS MET ‘KUS ME NOG EEN KEERTJE’

‘Kus Me Nog Een Keertje’ is de nieuwe single van de 22-jarige Delano Bisschops. Hiermee heeft de jonge zanger een potentiele hit in handen waarmee hij zijn naam meer en meer zal kunnen vestigen.

ROBERT PATER LANCEERT PARTY MIX VAN ‘EENZAAM EN ALLEEN’

De in 2018 verschenen single ‘Eenzaam En Alleen’ blijkt nog steeds een van de populairste kroegenhits in het land. Vandaar dat de single nu opnieuw uitgebracht wordt in een speciale party mix.

OPGEBLAZEN FT. WILBERT PIGMANS – “DE TOREADOR”

Nu te bekijken, de nieuwe clip van dé hit van dit moment: Opgeblazen ft. Wilbert Pigmans, De Toreador. Oh oh oh check hem vlug!

Stef Ekkel bundelt zijn beste jaren op VINYL

Met de verzamelaar Door De Jaren Heen bundelt Stef Ekkel zijn beste nummers uit de afgelopen tien jaar en is dit het eerste album van Stef dat op vinyl verschijnt!

Is JEROEN VAN ZELST “VOOR EVEN VRIJGEZEL” ?

Grijp je kansen vanavond, morgen is het voorbij weet Jeroen van Zelst met Voor Even Vrijgezel.

FEESTTEAM FT. DJ TIMMIE TIROL – “IK WIL BIER”

Feestteam zijn samen met DJ Timmie Tirol verantwoordelijk voor jouw nieuwe lijflied: Ik Wil Bier.

‘WANNEER DANS JE EENS MET MIJ’ NIEUWSTE WAPENFEIT VAN MAICO

24 jaar is hij inmiddels, en de Enschedese zanger Maico timmert hard aan de weg. Zijn laatste singles werden goed opgepikt door radio en veelvuldig gedraaid in het land. Daarnaast tourt hij wekelijks het hele land door dankzij een goedgevulde agenda met optredens.

Thomas Berge brengt ‘LOST’ uit

Thomas Berge zat bij de laatste vier om Nederland te vertegenwoordigen op het Songfestival, laat hij gisteravond weten in het televisieprogramma RTL Boulevard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This