Kabinet stelt commissie in voor bescherming van onmisbaar erfgoed

Gepubliceerd op 17-12-2019

MusicPromo nieuws

Nederland moet zijn cultureel erfgoed actiever gaan beschermen tegen verkoop aan het buitenland, vindt het kabinet. Daarom komt er een vaste, onafhankelijke commissie die in kaart gaat brengen welke nog onbeschermde kunstwerken en cultuurgoed onmisbaar zijn, zoals de commissie-Pechtold heeft voorgesteld.

Die commissie, onder leiding van voormalig D66-leider Alexander Pechtold, was aan het werk gezet na de commotie die ontstond toen prinses Christina begin dit jaar een tekening van Peter Paul Rubens liet veilen. Kunstkenners waren verontwaardigd omdat het werk niet eerst aan Nederlandse musea was aangeboden.

Nederland moet beter in kaart brengen wat er nog ontbreekt aan het beschermd erfgoed, zegt ook minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur). De nieuwe commissie gaat zich daarover buigen. Vervolgens gaan deze deskundigen op zoek naar cultuurgoed in particuliere handen dat die leemtes kan vullen. De commissie kan dat dan voordragen voor bescherming.

Van Engelshoven laat meteen al de regels los die ervoor zorgden dat Nederland zo terughoudend was om te beletten dat erfgoed naar het buitenland verdween, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Ze vraagt de nieuwe commissie straks om advies over nieuwe regels.

Andere aanbevelingen van Pechtold en co neemt de minister niet over. Wie een “belangwekkend cultuurgoed” wil verkopen, hoeft dat niet te melden. De verkoper hoeft ook niet langer te wachten voor de koop wordt gesloten. Dat bezorgt te veel gedoe, vindt Van Engelshoven. Ook wil ze niet vastleggen dat de overheid altijd genoeg geld opzij moet hebben gelegd om erfgoed op te kopen dat naar het buitenland dreigt te verdwijnen.

Laatste nieuws

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Prescilla Una komt met drieluik

In haar eigen land is Prescilla Una zeer succesvol . Met een album en een handvol hitsingles is deze Canadese zangeres goed op weg wortel te schieten in de internationale showbizz. En dat is ook haar doel want na Canada wil Prescilla Una ook de rest van de wereld veroveren.

Carol Markstrom country zangeres in hart en nieren

Carol Markstrom, zingt met het hart van een volkszangeres met haar muzikale inspiratie waaronder Americana, Outlaw en Classic Country, Western Roots en Folk.

Rudi Rozenberg springt in jaren ’90 gat

Rudi Rozenberg liet een jaren ’90 medley maken, maar al snel bleek dat ‘Sex in the snow’ een opzichzelfstaand nummer was. Bovendien viel het de entertainer op dat de muziek uit de jaren ’90 niet heel veel meer wordt gezongen op de bühne en daarom besloot hij ‘Sex in the snow’ uit te brengen.

Nieuwe single Ray Benjamin “Dacht Jij Dat Echt”

Zoals vroeger meegaan met optredens van zijn vader om de kunst van het vak af te kijken is volstrekt niet meer nodig. Volkszanger Ray Benjamin uit Leiden heeft de afgelopen jaren een enorme ervaring opgedaan in het Nederlandstalige circuit en een eigen team om zich heen gebouwd dat werkt aan een volle agenda en meedenkt […]

DENNIS VAN DER STELT – “ZEG ME WAAR KEN IK JOU VAN”

Heb ik jou al vaker hier gezien vraagt Dennis van der Stelt in Zeg Me Waar Ken Ik Jou Van.

ALPENZUSJES – “PROOST”

De zingende zusjes blazen het dak eraf met hun nieuwe album Proost. Zing mee met de hits… want waar De Alpenzusjes komen… wordt het een feest om van te dromen.

GEBROEDERS KNIPPING & DUO ABE – “MET M’N LEMPKE”

Gebroeders Knipping maken het toch nog gezellig samen met Duo Abe: Met M’n Lempke.

RANDY WATZEELS – “LEVEN NA DE DOOD”

Zou hierboven ook feest bestaan? Randy Watzeels vraagt zich af hoe het eruit ziet in Leven Na De Dood.

SNOEK & BESSELINK presenteren feestplaat ‘IK LOOP NIET NAAST MIJN SCHOENEN’

De Bosschenaren Hans Snoek en Ron Besselink hebben hun krachten gebundeld voor een feestplaat van jewelste, getiteld ‘Ik Loop Niet Naast Mijn Schoenen’. Kees Tel schreef en produceerde de track, welke na één keer beluisteren luidkeels meegezongen kan worden.

“GROETEN UIT DE FEESTTENT” van de LAWINEBOYS

De groeten veel plezier, we blijven lekker hier zingen Lawineboys: Groeten Uit De Feesttent.

STEF EKKEL – “OP DE LANGE LATTEN (GOLDDIGGERS REMIX)”

Met beide benen hoog in de lucht, volgens Stef Ekkel is het niet altijd feest Op De Lange Latten.

KORNUITEN & CO – “SUPERHELD”

Kornuiten & Co zingen over de helden van de nacht: Superheld.

nieuws illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This