Kickboksers Rico en Badr knuffelen voor titanenstrijd

Gepubliceerd op 20-12-2019

MusicPromo nieuws

De spanning was voelbaar in de grote zaal van sportcentrum Papendal toen Rico Verhoeven en Badr Hari even neus aan neus kwamen te staan. Even keken beide kickboksers elkaar diep in de ogen. Daarna volgde geen geduw en getrek maar een knuffel. Ze bewaren het vuurwerk voor zaterdag in een vol GelreDome.

Het lijkt nog een beetje vroeg om te zeggen maar organisator Glory spreekt nu al over het gevecht van de eeuw. Bijna 30.000 vechtsportliefhebbers zitten in het stadion waar Vitesse voetbalt, als de twee beste kickboksers van de wereld voor het eerst in drie jaar weer tegenover elkaar in de ring staan.

Geen VIP-tafels dit keer, toch kostten de kaartjes dichtbij de ring nog altijd 1500 euro. Voor 65 euro kan je op een stoeltje in de nok van het stadion zitten. Dan zie je het waarschijnlijk beter op tv. De titanenstrijd gaat over de hele wereld en is in 180 landen te volgen.

De 30-jarige Verhoeven is klaar om zijn wereldtitel voor de negende keer te verdedigen. Hij won drie jaar geleden van Hari toen de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst tijdens het gevecht een arm brak. “Zo wilde hij niet winnen en ik niet verliezen”, vertelt de 35-jarige Hari. “Nu kunnen we het echt uitvechten.”

Hari zegt beter voorbereid te zijn dan drie jaar geleden in Oberhausen. “Destijds vocht ik meerdere gevechten”, vertelt hij. “Ik zat in rechtszalen en moest naar de gevangenis. Nu ben ik er wel klaar voor.” Zijn trainer Mike Passenier rekent ook op zijn pupil. “Toen begon hij de voorbereiding met de conditie als een wijkagent na een gevangenisstraf. Nu is Badr fitter en beter in vorm.”

Verhoeven mag zich al vijf jaar ‘king of kickboksen’ noemen. “Ik heb me goed kunnen voorbereiden en natuurlijk verwacht ik weer te winnen”, stelt de Brabander die de afgelopen weken tijdens een reality-soap was te zien als zorgzame huisvader. Hari heeft een heel ander imago. “Daar heb ik zelf een beetje aanleiding toe gegeven”, beseft hij.

Het gevecht gaat over maximaal vijf ronden van drie minuten. Verhoeven lijkt in het voordeel, omdat hij de laatste jaren altijd fitter is dan zijn tegenstanders. Hari verwacht niet dat hij na een paar ronden conditioneel in de problemen komt. “Ik ben op alles voorbereid en wil laten zien wie de beste is.”

Verhoeven is 118 kilo zwaar, zo bleek vrijdag uit de weging. Hari is 8 kilo lichter, maar die krijgt tijdens het gevecht weer de steun van het grootste deel van het publiek. Badr Army, het supportersleger van de geboren Amsterdammer, reist massaal af naar GelreDome. “Maar Badr zal het in de ring alleen moeten doen”, weet Verhoeven.

Laatste nieuws

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Prescilla Una komt met drieluik

In haar eigen land is Prescilla Una zeer succesvol . Met een album en een handvol hitsingles is deze Canadese zangeres goed op weg wortel te schieten in de internationale showbizz. En dat is ook haar doel want na Canada wil Prescilla Una ook de rest van de wereld veroveren.

Carol Markstrom country zangeres in hart en nieren

Carol Markstrom, zingt met het hart van een volkszangeres met haar muzikale inspiratie waaronder Americana, Outlaw en Classic Country, Western Roots en Folk.

Rudi Rozenberg springt in jaren ’90 gat

Rudi Rozenberg liet een jaren ’90 medley maken, maar al snel bleek dat ‘Sex in the snow’ een opzichzelfstaand nummer was. Bovendien viel het de entertainer op dat de muziek uit de jaren ’90 niet heel veel meer wordt gezongen op de bühne en daarom besloot hij ‘Sex in the snow’ uit te brengen.

Nieuwe single Ray Benjamin “Dacht Jij Dat Echt”

Zoals vroeger meegaan met optredens van zijn vader om de kunst van het vak af te kijken is volstrekt niet meer nodig. Volkszanger Ray Benjamin uit Leiden heeft de afgelopen jaren een enorme ervaring opgedaan in het Nederlandstalige circuit en een eigen team om zich heen gebouwd dat werkt aan een volle agenda en meedenkt […]

DENNIS VAN DER STELT – “ZEG ME WAAR KEN IK JOU VAN”

Heb ik jou al vaker hier gezien vraagt Dennis van der Stelt in Zeg Me Waar Ken Ik Jou Van.

ALPENZUSJES – “PROOST”

De zingende zusjes blazen het dak eraf met hun nieuwe album Proost. Zing mee met de hits… want waar De Alpenzusjes komen… wordt het een feest om van te dromen.

GEBROEDERS KNIPPING & DUO ABE – “MET M’N LEMPKE”

Gebroeders Knipping maken het toch nog gezellig samen met Duo Abe: Met M’n Lempke.

RANDY WATZEELS – “LEVEN NA DE DOOD”

Zou hierboven ook feest bestaan? Randy Watzeels vraagt zich af hoe het eruit ziet in Leven Na De Dood.

SNOEK & BESSELINK presenteren feestplaat ‘IK LOOP NIET NAAST MIJN SCHOENEN’

De Bosschenaren Hans Snoek en Ron Besselink hebben hun krachten gebundeld voor een feestplaat van jewelste, getiteld ‘Ik Loop Niet Naast Mijn Schoenen’. Kees Tel schreef en produceerde de track, welke na één keer beluisteren luidkeels meegezongen kan worden.

“GROETEN UIT DE FEESTTENT” van de LAWINEBOYS

De groeten veel plezier, we blijven lekker hier zingen Lawineboys: Groeten Uit De Feesttent.

STEF EKKEL – “OP DE LANGE LATTEN (GOLDDIGGERS REMIX)”

Met beide benen hoog in de lucht, volgens Stef Ekkel is het niet altijd feest Op De Lange Latten.

KORNUITEN & CO – “SUPERHELD”

Kornuiten & Co zingen over de helden van de nacht: Superheld.

nieuws illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This