Veel musea kijken terug op succesjaar

Gepubliceerd op 19-12-2019

MusicPromo nieuws

Veel musea in ons land kijken terug op een succesjaar. Het Rijksmuseum in Amsterdam had met het Rembrandtjaar 2019 zelfs het beste jaar ooit. In totaal kwamen daar 2,7 miljoen bezoekers, tegen 2,3 miljoen in 2018. Opvallend is de toename van het aantal dat uit Nederland kwam; met ruim een miljoen 17 procent meer dan vorig jaar.

Het Mauritshuis in Den Haag, waar het Rembrandtjaar officieel begon, denkt dit jaar in totaal 512.000 bezoekers te ontvangen, 16 procent meer dan vorig jaar en een record sinds de heropening in 2014. Het Kunstmuseum in de hofstad, het voormalige Gemeentemuseum, haalde in totaal 580.000 mensen binnen, met name met tentoonstellingen van werk van Erwin Olaf en van Claude Monet. Bij de Franse kunstenaar telde het museum juist donderdag de 100.000ste belangstellende.

De Kunsthal in Rotterdam gaat uit van 300.000 bezoekers over 2019. “Het record in 2018 buiten beschouwing gelaten, heeft de Kunsthal in vergelijking met 2017 (240.000 bezoekers) een stijging van ruim 60.000 bezoekers gerealiseerd”, klinkt het vanuit de havenstad.

Het Groninger Museum heeft nu al meer dan 300.000 bezoekers gehad. Het laatste jaar waarin meer dan 300.000 mensen de kunsttempel in Groningen bezochten was 2002, toen de expo Ilja Repin – Het Geheim van Rusland belangstelling trok uit het hele land.

Het Zaans Museum in Zaandam verbreekt voor het vierde jaar op rij het bezoekersrecord. Het denkt 2019 af te sluiten met ongeveer 198.000 bezoekers. Het museum kwam onder meer in het nieuws door de aankoop van een brief die schilder Claude Monet op 2 juni 1871, de dag van zijn aankomst in Zaandam, schreef aan collega Camille Pissarro.

Museum Catharijneconvent in Utrecht is ook erg in zijn nopjes met een verwacht record van 160.000 bezoekers. Het bijna afgelopen jaar is daarmee het succesvolste jaar ooit voor het museum, dat een klapper had met de expo Bij ons in de Biblebelt.

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft volgens eigen zeggen een uitstekend jaar achter de rug met 45.000 bezoekers. Het Princessehof, genomineerd voor de European Museum of the Year Award dankzij de herinrichting in 2017, trok voor die renovatie gemiddeld 32.000 bezoekers per jaar. Het Fries Museum in dezelfde stad is ook tevreden, met 140.000 bezoekers.

Panorama Mesdag in Den Haag denkt 2019 af te sluiten met nagenoeg 140.000 bezoekers. Het Stedelijk Museum Schiedam haalt in 2019 naar schatting 70.000 mensen, een recordaantal.

Laatste nieuws

Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek op titel
Doorzoek inhoud
Zoek in berichten
Zoek op pagina's
artiest
Oranje Shownieuws was met "Danique".

Oranje Shownieuws was met "Danique".

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp" met "Norus Padidar".

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp" met "Norus Padidar".

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp".

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp".

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp" en met "Danique"

Oranje Shownieuws was te gast bij "Emile Hartkamp" en met "Danique"

Oranje Shownieuws was te gast bij "Lytse Hille.

Oranje Shownieuws was te gast bij "Lytse Hille.

Wesley Pol – Dan doen wij het samen-

Vorige week was de release van alweer de zevende single van Wesley Pol met de titel; ‘Dan Doen Wij Het Samen’. Over deze single vertelt de zanger: “Dit is een beladen liedje, ik heb zelf het onderwerp aangegrepen om daar een liedje over te maken.

NOG EFFE – KARIN –

Nog effe had eind 2019 een luxe probleem, wat wordt de volgende single voor feest en carnaval festiviteiten? Ze hadden er immers een paar klaar en twee sprongen er toch wel uit, Mijn Buik en Karin. Dus na wikken en wegen dan maar gekozen voor Mijn Buik. Leuke clip er bij en hij gaat als […]

SNOLLEBOLLEKES PRESENTEERT: TOTAL LOSS FESTIVAL!

Een droom komt uit voor Snollebollekes! Eindelijk een eigen festival! Zaterdag 29 augustus 2020 op Aquabest Eindhoven organiseer hij met Matrixx, het festival Total Loss Festival 2020!

WILFRED GENEE MAAKT KRAKER MET JOHN DE BEVER!

Wilfred Genee en John de Bever presenteren Jij Krijgt Die Ring Niet Van Ons Cadeau, een samenwerking met Dennis Schouten! Met deze bijzondere nieuwe versie van Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht op zak hoopt Wilfred Genee de ‘Gouden RadioRing’ te winnen voor zijn programma Veronica Inside op Radio Veronica!

‘Ben onderweg’ indringende single van Henny Thijssen.

Hoe ga je om met verdriet als je een dierbare hebt verloren. Daarover zingt Henny Thijssen. ‘Ieder mens kent in zijn leven verdriet. Je verliest naasten om je heen of door andere omstandigheden raak je ze kwijt.

Marco de Hollander onderweg naar doorbraak

Het kan niemand ontgaan zijn dat volkszanger Marco de Hollander hard op weg is naar zijn landelijke doorbraak. Om dit proces te versnellen is de energieke zanger de studio ingedoken met niemand minder dan Emile Hartkamp en Norus Padidar.

Frank Wijers – Unchained Melody

Frank Wijers speelt sinds 2018 solo. Hij speelde jarenlang als trompettist/gitarist bij het Groesbeeks orkest “The Sunstreams”, bekend van onder andere “Aan de grens van de Duitse heuvelen. In deze succesvolle periode produceerde “The Sunstreams” diverse cd-albums waaruit hits voortvloeide als: “Heb ik jou verloren”, “Duizend mijlen” en “Huil maar niet om mij”.

nieuws illustratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This